drożdże prasowane

Insurekcja

Temat: tabela kaloryczna
...Milka ze wiśniami 577 czekolada mleczna 560 czekoladka Ferrero Kuesschen 1szt 55 czekoladka Mon Cheri 1 szt 50 czekoladka Rocher 1 szt 75 czekoladowa posypka do deserów 421 czereśnie 48 czosnek 15g 4,6 ćwikła 49 daktyle suszone 274 dorsz po grecku 230 dorsz w sosie pomidorowym 98 dorsz wędzony 52 dorsz , filety smażone 278 dorsz , kotlet mielony 260 draże arachidowe Wedel 547 drobiowa wątróbka 134 drobiowe serca 119 drops owocowy 1 szt 18 drożdże prasowane 130 drożdże suszone 1 paczka 26 drożdżówka z makiem 345 drożdżówka z marmoladą 323 dynia 23 dzik, szynka 93 dżem śliwkowy , n.słodzony 20g 31 dżem truskawkowy, w.słodzony 20g 50 dżem porzeczkowy, n.słodzony 20g 32 dżemy niskosłodzone 20g 33 dżemy wysokosłodzone 20g 50 eklerka z kremem 40g 120 endywia (sałata) 17 Fanta 200ml 82 fasola biała ,sucha 346 fasola czarna , sucha 345 fasola kolorowa, sucha...
Źródło: fbn.pl/viewtopic.php?t=11



Temat: Drozdze
drozdze prasowane 50g ma 26 kalc drozdze suche 1 kostka to 25 kalc za to takie do pieczenia 1 kostka zawiera 40 kalc czyli malutko hmm smacznego jezeli to moze byc smaczne
Źródło: necrosa.nethit.pl/viewtopic.php?t=3895


Temat: DROŻDŻE - podstawowy - jakże ważny składnik ZACIERU.
...prowadzą do wymrożenia wody w wakuolach i w konsekwencji zniszczenie komórek. Drożdże miękkie w dotyku, wskazują na zaawansowane procesy autolityczne. Nieprzyjemny zapach zepsutych drożdży udziela się pieczywu. Oznaką zepsucia drożdży są: • szarożółta barwa • plamy niebieskie (pochodzenia bakteryjnego) • tłustość w dotyku • nieprzyjemny zapach (przypominający klej lub rozkładające się białka) Drożdże prasowane powinny zawierać nie mniej, niż 26% suchej masy (najczęściej 27% co oznaczamy symbolem D27). W ich skład wchodzi 40 pierwiastków chemicznych. Najważniejszymi są: węgiel, tlen, wodór, azot, fosfor, potas i magnez Źródło:...
Źródło: alkohole-domowe.com/forum/viewtopic.php?t=135


  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • 3lo.htw.pl